Начало / Свят / 13-годишно момче подписа договор за 2 книги

13-годишно момче подписа договор за 2 книги

13-годишният Джейк Маркионет подписа договор за публикуването на 2 книги, съобщи mediabistro.com. Сделката е с издателството „Penguin Young Readers Group’s Grosset & Dunlap”, което е отделът на „Penguin” за детски творби. „Just Jake” ще излезе през февруари 2014 г., а продължението – година по-късно.

Издателят Франческо Седита заяви, че много се е изненадал, когато е разбрал, че авторът е едва на 13 години. Той допълни, че творбите ще са много нестандартни и ще разсмеят всеки читател.

Малкият Маркионет коментира:

„Училището може да бъде нещо плашещо. То е предизвикателство по много начини. Но също може да бъде наистина забавно. Когато съм в училище, у дома или на игрището за лакрос, винаги търся забавното в своето ежедневие. Книгата („Just Jake”) започна като колекция от драсканици и скечове на моите съученици, но се разви и стана нещо наистина страхотно”.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …

3 Коментари

  1. Здравейте! Как в България се издава книга на дете, има ли възможност да му се помогне да му бъде издаден продуктът?

  2. В България не както в нормалния свят. Но се обърнете към издателства, които публикуват книги за деца. Мога да предположа какъв ще бъде отговора, но все пак, опитайте.

  3. Анна Димитрова публикува първия си роман на 12. В България.
    НО тя издава с връзки.

    –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
    http://pochti-pisatel.blogspot.com/