Начало / Свят / Нова биография на Никола Тесла е вече на книжния пазар

Нова биография на Никола Тесла е вече на книжния пазар

Нова биография на великия физик Никола Тесла е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи британският„Телеграф”. Произведението е озаглавено „Tesla: Inventor of the Electrical Age” и е написано от У. Бърнард Карлсън. То е 520 страници и е публикувано от „Princeton University Press”.

Тесла е един от ключовите умове, работили в сферата на електричеството. Той е известен с постиженията в областта на променливия ток и елестроснабдяването в края на ХІХ и началото на ХХ век. Неговите постижения са допринесли и за напредъка на радиото и телевизията. Той е бил истинска звезда за времето си, като демонстрациите му са предизвиквали възхищение дори у хора като Марк Твен. Макар в края на живота си все още да предизвиква вниманието на медиите, Тесла прекарва последните си години в бедност.

Много други биографии наблягат върху ексцентричните черти на сръбско-американския учен. Карлсън не се занимава с тях, като вместо това обяснява детайлно какво точно е открил и постигнал Тесла и колко важно е било това в контекста на онези години. Изследван е и имиджа на физика сред широката публика.

„Никола Тесла и Тунгуският метеори“ от Анатолий Максимов тук
„Никола Тесла и свръхсекретните проекти на Пентагона“ от Олег Фейгин тук

„Забраненият Тесла“ от Павел Горковски тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

RbxLMY2GoYk

Библиотека за пътешественици работи в Сеул

По рафтовете ѝ има само книги за приключения Интериорът също е уникален – и посветен …