Начало / Свят / Нова биография на Никола Тесла е вече на книжния пазар

Нова биография на Никола Тесла е вече на книжния пазар

Нова биография на великия физик Никола Тесла е вече на англоезичния книжен пазар, съобщи британският„Телеграф”. Произведението е озаглавено „Tesla: Inventor of the Electrical Age” и е написано от У. Бърнард Карлсън. То е 520 страници и е публикувано от „Princeton University Press”.

Тесла е един от ключовите умове, работили в сферата на електричеството. Той е известен с постиженията в областта на променливия ток и елестроснабдяването в края на ХІХ и началото на ХХ век. Неговите постижения са допринесли и за напредъка на радиото и телевизията. Той е бил истинска звезда за времето си, като демонстрациите му са предизвиквали възхищение дори у хора като Марк Твен. Макар в края на живота си все още да предизвиква вниманието на медиите, Тесла прекарва последните си години в бедност.

Много други биографии наблягат върху ексцентричните черти на сръбско-американския учен. Карлсън не се занимава с тях, като вместо това обяснява детайлно какво точно е открил и постигнал Тесла и колко важно е било това в контекста на онези години. Изследван е и имиджа на физика сред широката публика.

„Никола Тесла и Тунгуският метеори“ от Анатолий Максимов тук
„Никола Тесла и свръхсекретните проекти на Пентагона“ от Олег Фейгин тук

„Забраненият Тесла“ от Павел Горковски тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …