Начало / Свят / Шекспир написал част от пиеса на Томас Кид

Шекспир написал част от пиеса на Томас Кид

Уилям Шекспир е написал част от много известна пиеса на Томас Кид, съобщи „Гардиън”. Става въпрос за произведението „The Spanish Tragedy”, известно още като „Hieronimo is Mad Again”. Откритието направи Дъглас Брустър, американски учен от университета „University of Texas”. Той стигна до този извод след анализ на почерка на Шекспир. Така стана ясно, че Шекспир е написал частта от трагедията „Additional Passages”.

Брустър е използвал проба от почерка на Шекспир, дадена му от Британската национална библиотека. „Additional Passages” е добавена към пиесата през 1602 г., десетилетие след като Кид завършва произведението, за да надгради върху сюжета, като добави психологически реализъм. В резултат на откритието трагедията ще бъде публикувана в антологията „William Shakespeare and Others: Collaborative Plays”, която ще бъде на книжния пазар през 2016 г.

„The Spanish Tragedy” е трагедия, писана от британския драматург Томас Кид между 1582 и 1592 г. Тя е била много популярна по онова време. Въвежда нов жанр в театъра – трагедия с отмъщение. В сюжета са включени няколко жестоки убийства.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

222881_b

„Невидимият огън” е трилър от поредния Дан Браун

Хавиер Сиера пише точно като славния си колега Книгата наистина впечатлява – спечелила е например …