Начало / България / Тази неделя София ще „диша” литература

Тази неделя София ще „диша” литература

Втората поредна неделя от градския фестивал „София диша” в подкрепа на кандидатурата за Европейска столица на културата 2019 г. ще е под знака на литературата, съобщиха от общината. На 11 август от 16 до 22 ч. на ул. „Ангел Кънчев” в „Словото зове” ще вземат участие издателства, писатели и различни творци.

От списание „Комиксер” са подготвили групова импровизация в комикс форма, наречена „Комикс джем”. Участниците заедно ще създават общ комикс, като един рисува първия панел, а всяка следваща картинка се прави от различен човек.

Екипът на ПроКредит Банк е подготвил творчески занимания  за деца и възрастни, които ще изработват различни предмети от хартия, стари рекламни винили или други на пръв поглед непотребни предмети.

От Gourmet Publishing ви призовават да се потопите в една уютна, топла и приветлива  обстановка извън дома. Ще можете да усетите великолепната  кулинарна традиция на Южна Франция, да разберете какво е „Угощението на Джон Сатърнъл” в средновековна Англия или просто да поиграете на вкусове и аромати.

Ще бъде представена и специфичната интерактивна литературна форма, известна като книга игра. Наталия и Григор ще създадат свят на blackout  поезия, в която всеки посетител може да се потопи. Участниците ще могат да се опитат да създадат свой собствен стих.

Центърът за образователни инициативи ще представи своите позитивни дейности в сферата на образованието.

От 18.30 часа издателска къща „Жанет 45” е поканила писателя  Георги Господинов да даде автографи на новата си книга с разкази „И всичко стана луна“, както и на новото издание на „И други истории“.

Paper Cake организират публично четене с Тома Марков на неговата нова серия „стихотворения за игра“, която предстои да излезе съвсем скоро.
Ще гостуват и писатели без книги – неиздавани автори ще четат пред публика.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …