Начало / Свят / Читатели искат 5 млн. долара от Ланс Армстронг

Читатели искат 5 млн. долара от Ланс Армстронг

Дело за 5 млн. долара се води срещу бившия състезател по колоездене Ланс Армстронг, съобщи „USA Today”. Искът е заведен от читатели, които се считат за излъгани от Армстронг в неговите автобиографични книги.

Става въпрос за произведенията „It’s Not About The Bike” (2000), в която разказва как Армстронг успява да се излекува от рак и да спечели първата си Обиколка на Франция. След втората му победа, излиза нов мемоар – „Every Second Counts”. Ищците настояват Армстронг да възстанови парите, спечелени от продажбите на тези две книги. Както стана ясно, изискваната сума от Армстронг е 5 млн. долара.

Адвокатите на бившия многократен шампион на Обиколката на Франция оспорват с аргумента, че техният клиент има право да пише каквото си иска в своите книги. Въпросът е дали съдията, който води случая, ще се съгласи с тях, или пък ще отсъди, че Армстронг е използвал лъжи, за да продава книгите си и да печели по този начин пари от читателите. Делото стартира в началото на годината, очаква се бъдещото му развитие.

Свързани заглавия
Читатели съдят Ланс Армстронг за измама
Слуховете, че австралийска библиотека мести книгите на Ланс Армстронг в категория „художествена проза”, бяха опровергани

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …