Начало / Свят / Ученически лагер по идеята на „Игрите на глада” е открит във Флорида

Ученически лагер по идеята на „Игрите на глада” е открит във Флорида

Ученически лагер, базиран на бестселър трилогията на Сюзан Колинс „Игрите на глада”,е открита във Флорида, съобщава британският „Гардиън”. Мероприятието се организира от „Country Day School”. Организаторите обаче получиха оплаквания, че подстрекават децата към насилие и се наложи да вземат мерки.

От вестника „Tampa Bay Times” твърдят, че са чули как деца между 10 и 14 години говорят за „убиване” на своите съперници, макар и да е в преносен смисъл. Техни връстници пък са обсъждали коя „смърт” е по-добра, от меч или стрела. Други пък са развели постер с надпис: „ДА ЗАГУБИШ ОЗНАЧАВА СИГУРНА СМЪРТ”. Критиките принудиха организаторите да сменят т.нар. „убиване на съперници” със „събиране на животи”, а освен това са елиминирани и всички физически сблъсъци между децата. Те се конкурират само в сферата на изкуството и академичните състезания.

Сюзън Толър от „University of South Florida”, експерт по детска психология, нарече идеята на лагера „немислима”, защото децата по този начин били поставяни в условия, в които да упражнят насилие върху своите връстници. Според нея децата на тази възраст могат лесно да преувеличат ролята си, правейки паралел с филмите и книгите.

Трилогията на Колинс е продадена в над 26 милиона копия в цял свят. Тя е достъпна и в родните книжарници. Приходите от първия филм по книгите достигната 691 милиона долара. През ноември ще дебютира и втория филм, като са планирани 4 части общо.

Свързани заглавия
Сюзан Колинс: Надявам се хората да са се замислили какво гледат по телевизията
Библиотека направи диаграма за феновете на „Игрите на глада”
Новата книга на Сюзан Колинс ще бъде за деца, ще съдържа и биографични елементи

„Игрите на глада” тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …