Начало / Свят / Новата книга на Сюзан Колинс ще бъде за деца, ще съдържа и биографични елементи

Новата книга на Сюзан Колинс ще бъде за деца, ще съдържа и биографични елементи

Новата книга на авторката на бестселър трилогията „Игрите на глада”, Сюзан Колинс, ще бъде за деца, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Тя ще се казва „Year of the Jungle” (Годината на джунглата) и ще излезе на пазара на 10 септември 2013 г. Творбата е предназначена за читатели над 4 години. Издателство е „Scholastic”.

Тя ще съдържа биографични елементи – базирана на годината, в която Колинс е първи клас, а баща й е изпратен да се бие във Виетнам. Произведението разказва с илюстрации как тя се е справила с тежката ситуация.

Дейвид Левитан от издателството е впечатлен от факта, че Колинс пише успешно за читатели от най-различни възрасти. Той припомня, че преди да публикува трилогията „Игрите на глада”, която е за юноши, тя е публикувала поредицата „The Underland Chronicles”, която е за ученици и по-малки читатели.

„А сега пише за най-малките. Това е нещо, с което Сюзан, като дете на военен, е живяла много години. Всички семейства ще припознаят проблемите си в книжката, независимо дали имат директна връзка с армията или не”, допълва Левитан.

Свързани заглавия
Сюзан Колинс: Надявам се хората да са се замислили какво гледат по телевизията
Библиотека направи диаграма за феновете на „Игрите на глада”
Трилогията „Игрите на глада” достигна 50 милиона продадени копия
„Игрите на глада” обра наградите на „MTV”

„Игрите на глада“ тук

Прочетете още

244349_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (15 април – 21 април)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Недовършена работа от Дейвид Балдачи 2. Плодовете зреят нощем от Неда Антонова 3. …