Начало / Критика / Теодора Димова за протестите

Теодора Димова за протестите

Известната писателка Теодора Димова е на страната на протестиращите. В студиото на „Здравей, България” на Нова телевизия тя коментира ситуацията около протестите пред парламента и обвиненията, че те са платени и обслужват определена политическа сила:

„Тези думи са грозни. Те са затваряне на очите пред истината. Поредният много неумел и нагъл опит за манипулация. Не мога да си представя как за 50 дни над 50 000 души излизат да протестират и да ни се плаща за това. Не мога да си представя на кого би хрумнала подобна идея, освен ако той не иска по най-нагъл начин да манипулира. Как може за този огромен протест да се казва, че е протест на 3 000 човека?
В протестиращите има натрупана огромна решимост да се сложи край на задкулисието, наглостта и безочливостта в политиката”.

Теодора Димова е дъщеря на големия български писател Димитър Димов. Родена е през 1960 г. в София. Завършва английска филология в СУ “Св. Кл. Охридски”. Автор на пиесите “Игрила”, “Платото”, “Без кожа”, “Стопър”, “Замъкът Ирелох”, “Любовници”, “Кучката”, “Змийско мляко”, “Невидимите пътища на прошката”. Първата й пиеса “Фюри” печели през 1987 г. награда на конкурс в БНР. През 2000 г. печели Първа награда на прегледа на Нова българска драма в Шумен и Специалната награда на името на Маргарит Минков на Третия национален конкурс по драматургия, а през 2001 г. пиесата й “Замъкът Ирелох” печели субсидия за постановка в надпревара с драматурзи от почти всички балкански страни. През 1999 г. издава самостоятелна книга, която включва пиесите “Игрила”, “Платото” и “Неда и кучетата”. Автор е на няколко романа.  Участвала е в редица международни уъркшопове по драматургия във Варна, Охрид, Будапеща. Специализирала е в „Royal Court Theatre в Лондон”. Сега работи в редакция „Радиотеатър”, БНР.

Фото: nagrada.helikon.bg

Книгите на Теодора Димова тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

14rushdie1-videoSixteenByNine3000

Книгите на Салман Рушди превзеха класациите след нападението

Състоянието му за щастие се подобрява „Сатинински строфи” – романът, заради който писателят е осъден …