Начало / Свят / Показаха корицата на новия роман за Джеймс Бонд

Показаха корицата на новия роман за Джеймс Бонд

Корицата на новия роман за Джеймс Бонд беше показана, съобщи британският „Индипендънт”. Както е известно, Уилям Бойд продължава приключенията на легендарния британски шпионин със „Solo”. Самата книга ще излезе в края на септември тази година.

Корицата е черна, като на нея е направен ефект, сякаш е надупчена от куршуми. Зад дизайна стои Сюзан Дийн от „Random House”, която също е направила кориците на „Изкупление” от Иън Макюън и „Странна случка с куче през нощта” от Марк Хадън. Тя сподели:

„Новата корица на книга за Джеймс Бонд трябва да прави много неща наведнъж. Да привлича както масовата, така и взискателната публика. Да се хареса на феновете на литературата и филмите. Да рефлектира както със съдържанието на романа, така и с въображението на читателя. Бойд е избрал 1969 г. за време на развитие на действието. Имах го предвид, когато работих върху дизайна. Освен това, трябваше да направя и препратка към оригиналните творби на Ян Флеминг”.

Бойд беше одобрен да продължи историята на 007 от агенцията, която държи правата върху творчеството на Флеминг. Това се случи през април миналата година.

Уилям Бойд е романист, роден през 1952 г. в Гана. Израства в родината си и в Нигерия, но още като ученик отива да учи в Шотландия, след това следва в Глазгоу, Ница и Оксфорд. Носител е на много литературни награди, включително престижните „Whitbread First Novel Award”, „Съмърсет Моъм” и „Коста”, а е бил номиниран и за „Букър”. На български са преведени 3 негови книги – „Синият следобед”, „Армадийо” и „Бразавил Бийч”.

Фото: independent.co.uk; designweek.co.uk

Свързани заглавия
Следващият роман за Джеймс Бонд е със заглавие „Solo”
Новият роман за Джеймс Бонд излиза през септември
„Амазон” купи правата върху романите за Джеймс Бонд
Уилям Бойд пише поредна книга за Джеймс Бонд

Книги от Ян Флеминг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

235047_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (27 юни – 3 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Спаринг партньори от Джон Гришам 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева …