Начало / Любопитно / Великото бягство от шаблона с “Taschen”

Великото бягство от шаблона с “Taschen”


Хотел за мнозина означава шаблон, клаустрофобия и самота. Има обаче и друга възможност – в тези разкошни фотоалбуми “Taschen” предлага уникално пътешествие из най-интересните и вдъхновяващи места за гости по света. Редактор е Ангелика Ташен, доктор по германска история и литература в Хайделберг, познавач по темите: дизайн, пътешествия, стил на живот, изкуство, архитектура, и един от най-добрите автори на семейното издателство.

Албумите предлагат нещо невъзможно в реалния живот – да отседнеш в най-прекрасните апартаменти и къщи в Италия, Африка, по Средиземноморието и в рамките на околосветско пътешествие. Италия запленява с ренесансовата атмосфера, рустикалните вили и стила “долче вита”. От Средиземноморието са избрани всички онези романтични места, престоят в които дава усещането, че човек е в рая. Афика е представена с органичните си хотели, в които всичко е 100% естествен материал – бамбукът и финиковите палми не са само гледка от неповторимия пейзаж, а и интериор.

Околосветското пътешествие отвежда извън всичко шаблонно – няма ги стандартните хотели с конфекция, няма я тълпата. “Настаняването” от Калифорния до Ботсуана, през Бразилския архипелаг, Сицилианския бряг, Бали, Прованс и Занзибар е само в обстановка, в която разкошът и уютът се дължат не на скъпите мебели, а на естествената среда и заобикалящата природа.

Тръгнете на това мечтано пътуване сега или го подарете на близките си хора!

„Great Escapes Italy“ тук
„Great Escapes Africa“ тук
„Great Escapes Mediterraneаn“ тук
„Great Escapes Around the world“ тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …