Начало / Свят / Роулинг дарява приходите от „The Cuckoo’s Calling” на военна организация (обновена)

Роулинг дарява приходите от „The Cuckoo’s Calling” на военна организация (обновена)

Приходите от „The Cuckoo’s Calling”, криминалния роман на Дж. К. Роулинг, публикуван под псевдонима Робърт Галбрайт, ще отидат за военната благотворителна организация „The Soldiers’ Charity”, съобщи британският „Индипендънт”. Това сподели в изявление самата писателка. Срокът е за 3 години, като началната дата е 14 юли – деня, в който стана ясно, че Галбрайт всъщност е Роулинг.

Припомняме, че творбата е с главен герой Корморан Страйк, военен ветеран, който става частен детектив. „The Soldiers’ Charity” е благотворителна организация, създадена през 1944 г. под името „Army Benevolent Fund”, чиято цел е да помага на военни, бивши военни и техните семейства във времена на нужда. В организацията ще постъпят сериозни суми, след като произведението вече се превърна в бестселър.
Роулинг коментира:

 „Това дарение е и заради факта, че военните ми помогнаха много при моето проучване за подготвянето на книгата, но главно защото да пиша за герой, ветеран от войната, ми даде възможност да разбера и осъзная колко важна е подкрепата на „The Soldiers’ Charity” за бившите служители на армията и техните семейства. Винаги съм искала да дам приходите на Робърт на тях, но не очаквах той да бъде в бестселър листите”.

От „The Soldiers’ Charity” споделиха, че са благодарни за щедростта на Роулинг.

 „Нейната невероятна подкрепа ще припомни на хората жертвите, които нашите войници са дали, след като новините от Афганистан отдавна не са на първите страници”, заяви генерал Мартин Рътлидж, изпълнителен директор на организацията.

В същото време стана ясно, че Роулинг е приела „значително“, но неуточнено обезщетение от страна на адвокатската кантора, която разкри, че тя е автор на криминален роман, издаден под псевдоним, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП, които цитират „Russells”. Писателката мултимилионер внесе иск срещу адвокатите, след като в. „Сънди таймс“ публикува новината, че тя е написала романа „The Cuckoo`s Calling” („Зовът на кукувицата“).

Писателката издаде книгата под псевдонима Робърт Галбрайт, представен като бивш военнослужещ, работил по-късно в сферата на гражданската защита. „Russells” признаха, че техният съдружник Крис Госидж е разкрил тайната пред своя приятелка, а тя я съобщила на вестника.

Фото: soldierscharity.org

Книги от Роулинг тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …

Един коментар

  1. Cuckoo означава кукувица, а не кукумявка… Все пак има лееека разлика