Начало / България / Съграждани на Дончо Цончев предложиха да се учреди литературна награда на негово име

Съграждани на Дончо Цончев предложиха да се учреди литературна награда на негово име

Да се учреди литературна награда за кратък разказ на името на Дончо Цончев за млади таланти решиха да предложат на ОбС- Левски, участниците в срещата по повод годишнината от рождението на писателя. Предложението е направено от почетния гражданин на град Левски Васил Аврамов – поет, карикатурист и общественик, съобщи „Дарик”.

На 26 юли библиотека „В.Геновска“ при читалище „Георги Парцалев“ организира среща „Време за спомени“ с близки приятели и съграждани на известния български писател Дончо Цончев в заседателната зала на Община Левски по повод 80-ия му рожден ден.

За всички дошли да почетат паметта на приятеля и писателя, който остави на хората мъдростта на прозренията си за житейските истини в своето творчество и с това остана завинаги в духовното пространство беше прожектиран филм „Повей от баладата на един човешки живот“.

Преди три години Дончо Цончев пое по пътя към Вечните ловни полета. Неговите приятели и съграждани с обич и тъга, но и с гордост си спомнят за човека и твореца, за многостранните му изяви и увлечения като ловец, геолог, боксьор, художник, водолаз и автомобилист.

Фото: am-bg.com

Книги от Дончо Цончев тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

future-library-870x507

Библиотеката на бъдещето получи нови творби

Проектът е с крайна дата през 2113-а Създателка на Библиотеката на бъдещето е Кейти Патерсън. …