Начало / България / Ново издание на класиката „Улица „Консервна”

Ново издание на класиката „Улица „Консервна”

Ново издание на  „Улица „Консервна” на Джон Стайнбек ще излезе в началото на следващата седмица. Книгата на един най-великите американски писатели е част от поредицата на „Колибри” „Модерна класика”.  В нея влизат още новите издания на „На изток от рая”, „За мишките и хората и „Америка и американците“.

Носител на „Пулицър“ и Нобелова награда за литература, безкомпромисен идеалист и независим поборник за справедливост, Джон Стайнбек е автор на 25 романа, осветлили крушенията и триумфите на човешкия дух. „Улица „Консервна“ – това е събраната и разпиляна тенекия и желязо, ръжда и трески, нащърбен паважи, обрасли с бурени дворове и бунища, работилници за сардели, сглобени от вълнообразна ламарина, автомобилни сирени, гостилници и публични домове, малки претъпкани бакалнички, лаборатории и нощни приюти. Но тя е и сборище на „светци и ангели, благочестивци и мъченици“…

Книги от Стайнбек тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-23 v 19.02.25_91b068b1

Теодора Димова заслужи „Цветето на Хеликон“

Така тя направи и дубъл Наградата се връчва на най-продаваната книга сред онези, които са …

2 Коментари

  1. „Работилници“ за сардели? Претъпкани бакалнички и нощни приюти? Май някой е писал без да прочете книгата. :)

  2. Моите увжения към издателство „Колибри“ и инициативата им с поредицата „Световни класики“, но трябва да държат на преводът и адаптацията, защото те са от основно значение. За съжаление при есетата на Капоти бях разочарована от изпълнението.