Начало / Критика / Може ли аудио книгата да промени живота ти?

Може ли аудио книгата да промени живота ти?

Сет Годин е един от най-успешните автори и експерти в сферата на стратегиите за успех. Представяме ви пост в неговия блог sethgodin.typepad.com, в който той  разсъждава за значението на аудио книгите.

„Няма съмнение, че добър запис на роман може да направи дълъг път с кола много по-приятен. Ставаш любопитен какво се случва нататък. Понякога дори си струва да спреш и да изслушаш историята докрай. Аз обаче съм по-заинтересован от нехудожествените аудио материали, които можеш да слушаш 10 или 15 пъти подред.
Когато аз започвах моя собствен път, успехът не се виждаше. Години наред бях на ръба на провала. Получих откази от всяка организация, с която се свързах. Дори за миг си мислех да се откажа от цялата история с предприемачеството. Едно от нещата, които обърнаха всичко на 180 градуса, беше моето експозе за книгите на запис.
Това е един от модерните инструменти за „свързване на жиците в мозъка” с постоянни резултати. Разбира се, нуждаете се да карате кола или някаква друга дейност, която не ангажира мисловните процеси особено, за да получите перфектната комбинация от разсейване и упражнение. Трудно ми е да се сетя за друг отрасъл от модерните медии, който да дава толкова консистентни успешни резултати.
Хората, които не опитват, просто очевидно не искат. Ето една възможност – опитайте. По 20 минути на ден, всеки ден в рамките на месец. Евтино е и можете да го правите абсолютно сами. Подготвил съм ви малък списък, с който да започнете: http://www.squidoo.com/the-audio-cure.
Едно изслушване на книга няма да ви помогне, но ако се превърне в навик, ще бъдете изненадани. Надявам се да проработи и при вас”.

Сет Годин е един от най-успешните блогъри и маркетинг специалисти. Роден е през1960 г. На български са преведени книгите му „Малкото е новото голямо: 183 прозрения и забележителни бизнес идеи”, „Лилавата крава. Създай уникална бизнес стратегия и я издои докрай” и др.

Свързани заглавия
Сет Годин: Изкуството не е ген или талант, а нагласа
Сет Годин: Трябва да се осъзнае, че дейности, които не носят директна печалба, ще имат бъдеще

Книги от Сет Годин тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …