Начало / България / Четвърта книга от норвежката „кралица на крими романа“ излезе на български

Четвърта книга от норвежката „кралица на крими романа“ излезе на български

„Каквото и да мисли за тях светът, Фосум не се отказва от тези аутсайдери. С пестелив, остър език тя превръща обикновен полицейски роман в чувствително изучаване на разстроени съзнания и смущаващ поглед върху отношението на обществото към тях.”
“Ню Йорк Таймс”
„Сърцераздирателното пътешествие на Фосум из изкривеното съзнание на Юрма извисява книгата над множеството и вещае добро за бъдещи постижения.”
„Пъблишърс уикли”

Това са само част от отзивите за новата книга на норвежката писателка Карин Фосум „Който се страхува от мечки…”. Изданието е вече на българския книжен пазар и е включено в поредицата „Криминале” на издателство „Емас”.  В нея попадат книги на най-добрите скандинавски автори. „Който се страхува от мечки…”.  е четвъртата книга на Фосум, преведена на български.

Професионална медицинска сестра, Карин Фосум работи години в психиатрична клиника, откъдето може би усвоява умението да създава изключителни в психологическо отношение образи. Характерно за книгите ù е вниманието, което отделя на героите си. Тя често пише за хората, които не се вписват в „нормалното” общество, каквото и да означава това определение. Фокусира се върху човешкото у всеки от тях, без значение какви злодеяния са извършили; говори за мотивите, провокиращи действията им. Предоставя ни уникалната възможност да надникнем в съзнанието на душевноболни, на престъпници и жертви и да разберем, че нищо не е изтъкано само от черно или бяло.

Днес Карин Фосум е известна в родината си Норвегия като „Кралицата на криминалния роман“, удостоявана е с множество национални и международни отличия, включително с Наградата за най-продаван криминален роман от чужд автор в САЩ, а според британския „Таймс” е сред 50-те най-добри криминални автори на всички времена.

„Който се страхува от мечки…” тук

Книгите на Карин Фосум тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

20220531090536-62961a21d287403399e5d5a3jpeg

Новата книга на Джон Гришам – от класацията на „Ню Йорк Таймс“ вече и на български

Художествена литература 1. „Спаринг партньори“ от Джон Гришам (нова в класацията) 2. „Никога повече“ от …