Начало / Свят / Мемоарите на предполагаемата жертва на Роман Полански излизат през септември

Мемоарите на предполагаемата жертва на Роман Полански излизат през септември

Мемоарите на Саманта Геймър, която твърди, че е била изнасилена от режисьора Роман Полански, излизат през септември, съобщи huffingtonpost.com. „The Girl: A Life in the Shadow of Roman Polanksi” ще бъде публикувана от „Atria Books”. Корицата на творбата вече е наяве, а на нея е снимка в близък план на Геймър, направена само 3 седмици преди инцидента.

В книгата става ясно, че снимката е дело на самия Полански в дома на тогава 13-годишната Геймър. Припомняме, че Полански е обвинен в изнасилване на Геймър през 1977 г. Сцената се разиграва по време на модна фотосесия, последвана от парти в къщата на актьора Джак Никълсън в Лос Анджелис. Режисьорът признава за сексуалния акт между двамата, но твърди, че той е бил доброволен. В резултат на обвиненията Полански напуска САЩ и живее във Франция и Швейцария от десетилетия.
Снимката на корицата, както и други фотографии, излизат наяве покрай гражданския иск от 1988 г., когато Полански се съгласява да плати на Геймър сумата от 500 000 долара, плюс лихва. По време на иска Лорънс Силвър, неин адвокат, изисква от режисьора да върне всички снимки, които е направил. Полански връща снимки и правата върху тях, но Силвър вярва, че това не са всички. Години по-късно и останалите фотографии са открити.

През миналата година, когато стана ясно, че ще публикува книгата, Геймър, която в момента е на 48 години, коментира:

„Аз съм нещо повече от „момиче, жертва на сексуално насилие”. Това е етикет, който ми беше лепнат. Още тогава всички родители на приятелите ми в училище им казаха да странят от мен. Сега предлагам историята си без гняв, но с цел – да споделя историята в детайли и да върна идентичността си. През целия си живот съм обвинявана, че търся лесни пари. Знам какво е да си жена и жертва”.

Свързани заглавия
Предполагаемата жертва на Роман Полански пише мемоари
Чарлс Менсън и Роман Полански се срещат

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …