Начало / Свят / Предполагаемата жертва на Роман Полански пише мемоари

Предполагаемата жертва на Роман Полански пише мемоари

Саманта Геймър (47), за която известният режисьор Роман Полански (79) е обвинен, че я е изнасилил през 1977 г., ще пише мемоари, съобщи „USA Today”. Геймър се е договорила с издателството „Atria Books”. Нейната книга „The Girl: Emerging from the Shadow of Roman Polanski” ще бъде на книжния пазар следващата есен.

Полански продължава да не може да се прибере в САЩ заради обвинението. Категорични доказателства по него няма, но режисьорът ще бъде арестуван, ако се върне в Америка. Затова той работи и живее главно във Франция и Швейцария. Геймър отдавна изяви желанието си това да остане в миналото и обвиненията към режисьора да бъдат свалени. Тя в момента е омъжена, има 3 деца и иска да остави случая в миналото.
„Предлагам историята си без гняв, а с цел. Уморих се всички да ми слагат етикет и да ми казват, че търся лесни пари и популярност от ситуацията. Знам какво е да бъдеш жена и жертва”, коментира Саманта Геймър.

Полански е обвинен, че е изнасилил Геймър през 1977 г., когато тя е на 13 години. Сцената се разиграва по време на модна фотосесия, последвана от парти в къщата на актьора Джак Никълсън в Лос Анджелис. Режисьорът си признава, че е правил секс с нея, но актът е бил доброволен.

През 2009 г. режисьорът беше арестуван от швейцарската полиция на цюрихското летище във връзка със заповедта за арест от 1978 г. в САЩ. Щатите поискаха да им бъде предоставен, за да го съдят. Швейцарският съд постави Полански под домашен арест, а по-късно го освободи под гаранция. В крайна сметка САЩ получи отказ режисьорът да бъде екстрадиран.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …