Начало / България / Владимир Буковски поздрави протестиращите

Владимир Буковски поздрави протестиращите

Руският писател дисидент Владимир Буковски (71) поздрави гладуващия поет Едвин Сугарев и протестиращите, “които се борят срещу остатъците от комунизма”, съобщи offnews.bg.  В телефонен разговор с журналистката и издател на сп. “Диалог” Даниела Горчева той се е интересувал от състоянието на Сугарев, който спря да гладува по настояване на лекарите.

”Един диабетик не бива да гладува, това е опасно – заяви Буковски, който е неврофизиолог. – Знам, че трудно бихме могли да го разубедим и съм доволен, че лекарите са прекратили гладната стачка на колегата Сугарев. Искам да го поздравя и се надявам, че няма да има сериозни последствия за здравето му. Предайте моите поздрави на Едвин Сугарев и на всички българи, които протестират вече 36 дни.”

Владимир Буковски е сред първите, които оповестяват, че психиатричните клиники в СССР се ползват за репресии над политически опоненти. Той е бил въдворен в трудов лагер и благодарение на международна кампания в негова защита през 1976 е разменен с чилийския комунист Луис Корвалан.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

225639_b

Иво Сиромахов вдъхва живот на 12 нови вдъхновяващи приказки за смели читатели от 6 до 66

След „Малки приказки” и „Приказки от планината” популярният сценарист, телевизионен водещ и журналист Иво Сиромахов …