На фокус
Начало / Свят / Правнучка на Зигмунд Фройд откри изложба в Москва, вдъхновена от книгите на Айн Ранд

Правнучка на Зигмунд Фройд откри изложба в Москва, вдъхновена от книгите на Айн Ранд

Джейн Макадам Фройд – правнучка на Зигмунд Фройд (основател на едно от основните течения в психотерапията – психоанализата), откри изложба в Москва, съобщи novostiliteratury.ru. Творбите на известната скулпторка са вдъхновени от книгите на Айн Ранд. Изложбата от медали, която е подредена в Пушкинския музей, е озаглавена „Помисли и постъпки”. Всеки експонат има име – „Пикасо”, „Моментни спомени”, „Минута мълчание” и т.н.

Както е известно Айн Ранд (1905-1982) е американският псевдоним на емигриралата от Русия през 1926 г. Алиса Зиновиевна Розенбаум. В САЩ тя пише серия философски книги. В родината си не е популярна, но зад граница се превръща в култов автор.

Джейн Макадам Фройд, дъщеря на Катрин Маргарет Макадам и Лусиан Фройд, е родена на 24 февруари 1958 г. в Лондон. Тя е международно признат художник – работи с печатни инструменти, бои, скулптура, както и в областта на дигитални медии. Нейните творби са представени в Британския музей, Националната галерия в Лондон, музеите „Ashmolean Museum“ и “ Fitzwilliam Museum“, музея на модерните изкуства в Китай, „Brooklyn Museum“ в Ню Йорк, Националната галерия в Гърция и др.

Книгите на Айн Ранд тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

7dde8fe8c38464e11bab4ab601c7e353

Фрида Кало очаквала края си с четка в ръка

Дните ѝ са като пътепис на страданието Мексиканската художничка покорява и днес съзнанието на милиони …