Начало / Свят / Правнучка на Зигмунд Фройд откри изложба в Москва, вдъхновена от книгите на Айн Ранд

Правнучка на Зигмунд Фройд откри изложба в Москва, вдъхновена от книгите на Айн Ранд

Джейн Макадам Фройд – правнучка на Зигмунд Фройд (основател на едно от основните течения в психотерапията – психоанализата), откри изложба в Москва, съобщи novostiliteratury.ru. Творбите на известната скулпторка са вдъхновени от книгите на Айн Ранд. Изложбата от медали, която е подредена в Пушкинския музей, е озаглавена „Помисли и постъпки”. Всеки експонат има име – „Пикасо”, „Моментни спомени”, „Минута мълчание” и т.н.

Както е известно Айн Ранд (1905-1982) е американският псевдоним на емигриралата от Русия през 1926 г. Алиса Зиновиевна Розенбаум. В САЩ тя пише серия философски книги. В родината си не е популярна, но зад граница се превръща в култов автор.

Джейн Макадам Фройд, дъщеря на Катрин Маргарет Макадам и Лусиан Фройд, е родена на 24 февруари 1958 г. в Лондон. Тя е международно признат художник – работи с печатни инструменти, бои, скулптура, както и в областта на дигитални медии. Нейните творби са представени в Британския музей, Националната галерия в Лондон, музеите „Ashmolean Museum“ и “ Fitzwilliam Museum“, музея на модерните изкуства в Китай, „Brooklyn Museum“ в Ню Йорк, Националната галерия в Гърция и др.

Книгите на Айн Ранд тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …