Начало / Свят / Джони Деп отново ще играе литературен герой

Джони Деп отново ще играе литературен герой

Джони Деп отново ще играе литературен персонаж, съобщи hollywoodreporter.com. Актьорът е в напреднали преговори за главната роля в адаптацията на романа „The Great Mortdecai Moustache Mystery” от Кирил Бонфильоли. Творбата е част от трилогия, написана в началото на 70-те години на миналия век.

Филмът, който ще бъде разпространяван от студиото „Lionsgate”, е озаглавен „Mortdecai”. Режисьор е Дейвид Кеп, а сценарист – Ерик Арънсън. Очаква се Деп не само да играе, но и да продуцира прожекцията. Той ще бъде в главната роля на ексцентричния Чарлс Мортдекай, елегантен търговец на картини и мошеник.
Той трябва да използва своята гъвкавост и чар, за да надхитри ядосаните руснаци, британските шпиони от МИ5, опасен терорист, както и своята съпруга, за да се добере до злато, което е било притежание на нацистите.

Кирил Бонфильоли е английски писател, търговец на картини и редактор, роден през 1928 г. Има италиански и словенски корени. Служил е в британската армия в продължение на 7 години. Най-известен е с трилогията си за Чарлс Мортдекай. Често е сравняван с големия комик П. Г. Удхаус. Умира през 1985 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

236391_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (21 ноември – 27 ноември)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Сърце от Виктория Бешлийска 2. Без план Б от Лий Чайлд 3. …

Един коментар

  1. Звездата от най-новия филм с негово участие „Самотният рейнджър“, в който Джони Деп изпълнява ролята на индианеца Тонто, е в преговори за роля във филм със заглавие Mortdecai като ексцентричен колекционер на изкуство, предава „Холивуд рипортър“.Ролята на Деп ще бъде на героя Чарлс Мортдекай – привлекателен и елегантен търговец на изкуство и в същото време измамник, който според описанието на студиото „трябва да прoпътува света, въоръжен единствено с добрия си вид и специален чар, за да открие открадната картина, за която се носят слухове, че съдържа код към отдавна изгубена и забравена банкова сметка с нацистко злато“. Между всичко това той трябва да се справя и с ядосани руснаци, британските разузнавателни служби МИ5, нeвероятно дългокраката си съпруга и един международен терорист.Освен като актьор Деп вероятно ще се включи и като продуцент със своя партньор от Infinitum Nihil Кристи Дембровски и Андрю Лазар. Тъй като в графика му след „Самотният рейнджър“ вече е включена работата по петата част от „Карибски пирати“, идеята е снимките на адаптацията да бъдат събрани набързо във времето преди началото на високобюджетната продукция на Джери Брукхаймър.