Начало / България / В Бургас се открива лятна читалня

В Бургас се открива лятна читалня

Лятна читалня ще зарадва жителите и гостите на Бургас от 14 юли 2013, неделя в 11 часа. Тя се намира в началото на улица „Алеко Богориди” (между община Бургас и хотел „България”). Това е първото събитие от втория национален фестивал „Четящият човек”, който ще се проведе в Бургас от 10 до 13 септември 2013 г.

Десетки български издателства дариха свои книги от различни жанрове.

Идеята е всеки, който пожелае – да си вземе книга от рафтовете на читалнята и да си почете на спокойствие на пейките около нея. И после да я върне, разбира се, за да има и за други четящи хора.

Фестивалът „Четящият човек” е замислен като събитие, подкрепящо четенето на книги. Тази година в него ще участват популярни бъллгарски писатели, музиканти, артисти, художници. Ще има безплатни прожекции на филми по известни литературни, произведения, театрални спетакли, изложби, творчески работилници, премиери на книги… Всичките събития проследяват пътя на книгата през различни жанрове на изкуството.

Фестивалът се провежда със съдействието на веригата книжарници „Хеликон” и община Бургас и е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата през 2019 година.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …