Начало / Свят / Комикси за Батман за над половин милион долара излизат на търг

Комикси за Батман за над половин милион долара излизат на търг

Комикси за Батман се очаква да бъдат продадени за над половин милион долара на търг, съобщи huffingtonpost.com. Търгът е организиран от аукционната къща в Далас „Heritage Auctions”. Той ще се проведе от 1 до 3 август тази година.

Сред продаваните артикули ще бъде „Batman #1” – изданието, в което дебютират героите Жокера и Жената котка. То включва изображения от легендарните илюстратори Боб Кейн и Джери Робинсън. Смята се, че това e шестият най-ценен комикс за всички времена. Преди две години изданието отново беше на търг, като тогава беше продадено за почти 450 000 долара. Очаква се сега цената му да е по-висока.

Също така на търга ще бъде изложена и илюстрация на Батман от известния автор на комикси Франк Милър. Тя е черно бяла и е към творбата „The Dark Knight Returns #2”. Изображението комбинира момент от новите приключения на героя с типичния грапав стил на рисуване на Милър. Смята се, че новият зловещ образ на Батман ще бъде продаден за над половин милион долара.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …

Един коментар

  1. Комикси за Батман се очаква да бъдат продадени за над половин милион долара на търг, съобщи huffingtonpost.com. Търгът е организиран от аукционната къща в Далас „Heritage Auctions”. Той ще се проведе от 1 до 3 август тази година.Сред продаваните артикули ще бъде „Batman #1” – изданието, в което дебютират героите Жокера и Жената котка. То включва изображения от легендарните илюстратори Боб Кейн и Джери Робинсън. Смята се, че това e шестият най-ценен комикс за всички времена, предаде КРОСС. Преди две години изданието отново беше на търг, като тогава беше продадено за почти 450 000 долара. Очаква се сега цената му да е по-висока.Също така на търга ще бъде изложена и илюстрация на Батман от известния автор на комикси Франк Милър. Тя е черно бяла и е към творбата „The Dark Knight Returns #2”. Изображението комбинира момент от новите приключения на героя с типичния грапав стил на рисуване на Милър. Смята се, че новият зловещ образ на Батман ще бъде продаден за над половин милион долара.