Начало / Любопитно / „Да откраднеш тайната на хляба“ от Валерия Андреева (анотация)

„Да откраднеш тайната на хляба“ от Валерия Андреева (анотация)

Книгата на Валерия Андреева „Да откраднеш тайната на хляба“ съдържа 12 разказа и „Девет кратки писма”. Издадена е от ИК„Пламък”, под редакцията на Георги Константинов.

В разказите вниманието е насочен към вътрешния свят на героите, но също така и към всичко онова, с което кореспондира този вътрешен свят. Героите са наши съвременници, живеят в настоящето, но успоредно с това отправят поглед към миналото и бъдещето, които са взаимно свързани и често са провокация да се търси връзката между причина и следствие. Разказите „Среща”, „Разкажи моята история”, „Моят АХ се отчая от мен”, „Да откраднеш тайната на хляба”, Как той срещна Ада”, „Кой съм аз”, „Труден разговор в началото на пролетта”, „Конете на залеза”, „Все още се чудя”, „Да си тръгнеш”, „За всяко нещо си има причина”, „Минзухареният ден” предлагат интересни комбинации от очакваното и изненадващото, докосване до неща все важни за отделния човек.

Животът и смъртта, любовта и щастието, истината и лавината от въпроси, усмивката и преоткриването са част от темите, които са в същината на книгата. Защото човекът не е само биологичен вид – той е сложна комбинация от мисъл и чувство, от желания и стремежи, от светлина и мрак, от знание и догадки.
Във втората част на книгата деветте кратки писма са без конкретен получател и без конкретен подател. Могат да бъдат от всеки до всеки. В тях е втъкана любовта към живота, стремежът към проумяване на неговите тайни и пътят към щастието за отделния човек Всяко от писмата има и кратък послеслов, а подписът гласи „С обич. От мен”, което е своеобразно послание от автора към негово величество читателя.

За автора
Валерия Андреева Тодорова е автор на белетристика, поезия, пиеси, публицистика. Завършила е българска филология и втора специалност, свързана с  публичните комуникации във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”.
Има публикации в списание „Пламък“, списание „Жажда“, във вестниците „КИЛ“ „Неделник“, „България сега”, „Българско воинство“,  „Сливенско дело”. Повече от 13 години е кореспондент на вестник „Българска армия“.
Произведения от Валерия Андреева са включени в литературни сборници: „Жажда-2010″, „Жажда-2013″, „Антология на сливенския хумор“. Работи в областта PR.  Изнася лекции по реторика.

„Да откраднеш тайната на хляба“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Юли_1140x403-2

4 акцента на юли – книги за хладен ум и горещо сърце

Семейна история, детска книжка, криминале от голям майстор и една интересна енциклопедия – с това …

Един коментар

  1. Имам книгата „Да откраднеш тайната на хляба” и я харесвам. Много! Всеки от разказите на Валерия Андреева примамва, изненадва, очарова. А „Кратките писма” във втората част са страхотно допълнение към цялостното звучене на книгата.