Начало / България / Клуб “Млад краевед” в Русенската библиотека

Клуб “Млад краевед” в Русенската библиотека

В рамките на „Лято 2013” в Русенската библиотека се организира за първи път клуб “Млад краевед”, съобщи dariknews.bg. Заниманията ще бъдат от днес до 12-и юли 2013 г. от 9.30 до 12.30 ч. и в него ще се включат около 20 ученици от V до VІІ клас. Те ще се водят от библиотекарите Галина Джурова и Валерия Йорданова, работещи в отдел “Местна история”, с помощта на Младен Минев, четвъртокурсник от Русенския университет.

В плана за работата на Клуба са включени беседи, презентации, практически и интерактивни занятия, екскурзии до музеи и др. Чрез тях учениците ще се запознаят както с историята и съвремието на родния си град, с неговата архитектура и паметници, с природата и нейното опазване, така и с краеведската литература в отдел “Местна история”, която би представлявала интерес за тях и би била в помощ на обучението им в училище, с начините на търсенето й в компютърните бази данни на Библиотеката и с пътищата за ползване на информацията за Русе и региона на библиотечния сайт. Освен това децата ще изработят родословни дървета, ще се ориентират по картата на града и ще участват във викторина със занимателни въпроси за Русе.

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …

Един коментар

  1. Интерес представлява и включеното в сборника изследване, проследяващо развитието на Ротари клуб Русе като отражение на развитието на русенския бизнес. Научният труд е дело на ротарианците Владимир Витков и Свилен Кунев. Поместена е и подробна библиография за Ротари в Русе. Тя съдържа над 180 заглавия на различни публикации и е съставена от Галина Джурова, завеждащ отдел “Местна история” в Русенската библиотека.