Начало / Свят / 10 000 служители ще работят за издателство „Penguin Random House”

10 000 служители ще работят за издателство „Penguin Random House”

Обединението на две от най-големите издателства – „Random House” и „Penguin”, беше завършено, съобщи thebookseller.com. Новината беше потвърдена от „Bertelsmann” (мултимедийната компания, която стопанисва „Random House”) и „Pearson” (компанията, който държи „Penguin”). Новото издателство се казва „Penguin Random House”.

„Bertelsmann” ще притежава 53% от новата издателска къща, „Pearson” – останалите 47%. Новото издателство ще има центрове САЩ, Канада, Великобритания, Индия, ЮАР, Австралия, Нова Зеландия, Испания, Мексико, Аржентина, Уругвай, Колумбия и Чили. За компанията ще работят 10 000 служители. Тя ще притежава и 250 по-малки издателски къщи.

Маркъс Дол, изпълнителният директор на „Random House” досега, беше назначен за изпълнителен директор на „Penguin Random House”. Той заяви:

„Обединяваме две от най-големите издателски къщи в света. Обединяваме силните си страни, своите творчески и маркетингови умения, за да служим на читателите с разнообразието от заглавия, които ще публикуваме. Поставяме основата на един постепенен и поетапен интегриращ процес за едно отлично бъдеще”.

Преговорите за обединяването на „Random House” и „Penguin” започнаха още през октомври миналата година. След като обединяването им беше потвърдено, по-рано тази година то беше одобрено и от Европейската комисия.

Свързани заглавия
Европейската комисия одобри обединението на „Random House” и „Penguin”
„HarperCollins” и „Simon & Schuster” преговарят за обединяване
„Random House” и „Penguin” потвърдиха обединението си

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

235047_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (27 юни – 3 юли)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Спаринг партньори от Джон Гришам 2. Пасиансът на архангелите от Мария Лалева …