Начало / България / Включи се в кампания “Подарете книга на депутатите”

Включи се в кампания “Подарете книга на депутатите”

Кампанията „Подарете книга на депутатите“ набира скорост във “Фейсбук”, съобщи plovdiv24.bg. Тя е на страницата на неправителствената организация “Подарете книга”, която подпомага изоставените деца в домовете.

Идеята е да се събират книжки с приказки, истории за деца, в които доброто побеждава злото. Точно тези книги са били пропуснати от нашите политици, време е да им помогнат да наваксат, пишат организаторите.

Моля, имайте предвид, че става дума за индивиди в неравностойно положение, силно обременени – страдащи или от патологична глупост, или от остра морална недостатъчност (а най-често и двете). Нека проявим загриженост и им окажем тази помощ. Възпитайте политик днес, за да не го замеряте утре.
Разбира се, никой не говори да им давате любимите си книги (имам известни съмнения, че няма да ги прочетат). Например, струва си господин Станишев да се сдобие с Поетиката на Аристотел, за да види какво точно е катарзисът и може ли Делян Пеевски да премине през такъв – само че аз няма да му я дам, защото ми е важна… Така че, ако имате по две бройки от някоя книга или просто има такава, с която бихте се разделили по-лесно (всяка е добре дошла, тези хора имат нужда) – оставете им я на протеста. Може да пишете на pk@podaretekniga.org или на fb страницата на ПОДАРЕТЕ КНИГА за подробности къде. А може и вие да предложите.
Пълно е с подходящи заглавия. Детската литература изобщо би била много удачен избор, защото моралните категории там са ясно изведени. За Кант е рано още.

Желаещите да дарят книга на депутати да пишат на e-mail pk@podkrepetekniga.org. Там ще получат информация къде да занесат даренията си. Друга идея е да се оставят в краката на полицаите пред парламента.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

118774598_5002640429762080_4006790840618526013_n

Петима руски автори за почитателите на Елена Феранте

Книгите им ще ви харесат, ако обичате стила на загадъчната италианка Ако неаполитанската тетралогия на …

Един коментар

  1. Една стотинка не ми се дава за тия, но съм съгласна да се харча, за да четат от затворническата библиотека.