Начало / Свят / Ели Визел потвърди, че с Барак Обама ще пишат съвместно книга

Ели Визел потвърди, че с Барак Обама ще пишат съвместно книга

84-годишният писател Ели Визел, оцелял от Холокоста, потвърди, че ще пише книга съвместно с американския президент Барак Обама, съобщи БГНЕС, позовавайки се на френския ежедневник „Ла Кроа“.

Процесът по писането на книгата ще започне в началото на 2015 г. Американският писател, който е с румънски корени, е носител на Нобелова награда за мир през 1986 г. Визел  автор е и на множество книги.

Обама и Визел се познават добре. Двамата се срещат за първи път, докато американският президент е студент. Те стават приятели през 2009 г., когато Обама го покани при посещението си на концентрационния лагер Бухенвалд, където Визел е депортиран и където умира баща му.

Ели Визел вече работи в Белия дом при президентството на Джими Картър, който го назначи през 1978 г. начело на Президентската комисия за Холокоста. Запитан за съдържанието на книгата, писателят заяви: „Ще бъде като „Мемоарите на два гласа“, която написах с Митеран“, френския президент социалист. Книгата излезе през 1995 г. Самият Барак Обама също е написал множество книги, включително една автобиография, „Баща ми и аз“.

Свързани заглавия
Барак Обама и Ели Визел пишат книга заедно
Ели Визел отказа награда от унгарското правителство заради нацистки симпатизант

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1.SILVI 1 MONUMENT VALLEY

Силвана Грънчарова: Дишам, значи живея!

58 упражнения от една тънка книжка могат да ни променят завинаги Те са част от …