Начало / Свят / Четенето преди лягане е ключово за децата

Четенето преди лягане е ключово за децата

Само 33% от родителите в САЩ отделят време, за да четат на своите деца преди лягане, отбелязва mediabistro.com. До такъв извод се стига след проучване на организациите „Reading is Fundamental” и „Macy’s”. Интервюирани са 1 000 родители с деца под 8-годишна възраст. Освен това 50% от анкетираните родители казват, че децата им отделят значително повече време на телевизия и видео игри пред книги.

Заради тревожните резултати, компаниите ще организират литературна кампания, под надслов „Be Book Smart”, която стартира днес. Който желае, може да дари 3 долара в търговската верига „Macy’s”. Който го направи, ще получи талон за отстъпка 10% при покупка на артикул/артикули над 50 долара. Средствата ще бъдат пренасочени към „Reading is Fundamental”, които ще ги използват за купуване и даряване на книги на деца. Целта е 1 милион деца да получат подарък книга.

Изпълнителният директор на „Reading is Fundamental” Карол Раско, заяви:

„Четенето преди лягане е ключово за децата. Макар някои от резултатите на нашето проучване да са окуражителни, виждаме, че имаме много работа. Затова ще се опитаме да допринесем с инициативата си „Be Book Smart”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …