Начало / Свят / Списание „Вайс” пусна модна линия със самоубиващи се известни писателки

Списание „Вайс” пусна модна линия със самоубиващи се известни писателки

Списание „Вайс” пусна модна линия, в която моделите изобразяват последните мигове на известни писателки, преди да се самоубият, съобщи „Лос Анджелис Таймс”. Линията е наречена „Last Words” – последни думи.  Снимките включват Силвия Плат, коленичеща пред фурна, Айрис Чан с насочен пистолет към главата си, Вирджиния Улф, Дороти Паркър, Санмао и др.

Фотографиите бяха публикувани в сайта на списанието в понеделник. След остри критики към линията, бяха махнати от уебстраницата. Те обаче ще останат в печатния вариант на изданието. „Вайс” по принцип се гордее с факта, че публикува противоречиви и скандални материали. Не случайно специализира в „изричане на неудобни истини и отиване на места, на които не принадлежим”. Нетипична за тях е стъпката да премахнат снимките от сайта си.

Все пак те публикуваха обръщение на уебстраницата си, засягаща въпросната фотосесия:

„Last Words” е модна линия, която прави възстановка на известни писателки, които отнемат живота си. Това е част от нашия брой, посветен на дами писателки, фотографи, илюстраторки, художнички и др. Нашите модни линии винаги са необикновени и имат досег с изкуството. Не са като останалите. Целта ни е водещо да е изкуството, а не модното послание. „Last Words” беше създадена в тази традиция и се фокусира върху автори, които чиито животи ни се иска да не бяха така трагично прекратени. Повече няма да показваме снимките от линията на нашия уебсайт и се извиняваме на всеки, който се е почувствал наранен или обиден”.

Свързани заглавия
10 известни самоубийства на писатели
„Защо се самоубиват поетите“ (откъс)
Чудомир все още не е получил опрощение от църквата

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

PeterMayBarryAward

Непоискан роман на Питър Мей се превърна в бестселър

Писателят удари десетката с „Карантина” Когато някой писател прибере неиздадените си романи в чекмеджето, обикновено …