Начало / Свят / Биография на „Кинкс” е вече на книжния пазар

Биография на „Кинкс” е вече на книжния пазар

Биография на рок групата „Кинкс” е вече на англоезичния книжен пазар, информира британският „Телеграф”. Книгата е със заглавие „God Save The Kinks” и е написана от известния музикален автор Роб Йованович. Книгата представя историята на една от най-влиятелните рок банди през 60-те години на миналия век. Издателство е „Aurum Press”. Творбата е 336 страници.

Съставът е основан 1964 г. от братята Рей и Дейв Дейвис. Добива популярност със сингъла „You Really Got Me”, написан от Рей Дейвис. „Кинкс” са смятани за революционери в музиката. Работят в жанрове като рок, ритъм енд блус, фолк, кънтри. Книгата описва историята на бандата в бурната ера на 60-те години за музиката, конкурирайки се с „Бийтълс”.

Историята на „Кинкс” не е типичният вдъхновяващ път към успеха, а е изпълнен с вътрешни проблеми, насилие на сцената, предозиране с наркотици, егоизъм и скандали. Тя е по-скоро мрачна. Често членове се заменят с други. Йованович описва и прераждането на състава през 80-те на миналия век. „Кинкс” съществуват като група официално до 1996 г. Когато лидерите Рей и Дейв Дейвис решават да преследват собствените си интереси.

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …

Един коментар

  1. Кинкс (на английски : The Kinks) е английска музикална група , оказала силно влияние върху развитието на рок музиката в средата на 60-те години. Основана е през 1963 година от Рей Дейвис , Дейв Дейвис , Пит Куайф и Мик Ейвъри и става известна на следващата година с третия си сингъл „You Really Got Me“.