Начало / България / „София: Поетики” ще се проведе под мотото „ПОЕТИКИ НА КРИЗАТА“

„София: Поетики” ще се проведе под мотото „ПОЕТИКИ НА КРИЗАТА“

Поезия, проза, музика, визуални и сценични изкуства се вплитат в едно за осмото (четвърто международно) издание на „София: Поетики”, съобщи БГНЕС.

Фестивалът е не просто първият фестивал за съвременна поезия у нас, но и единственият международен. Той ще се проведе на 15-ти и 16-ти юни, като основната вечер стартира от 18:30 часа в събота на Лятната сцена в Борисовата градина. На следващия ден, от 18:00 часа в „Best Western Plus Сити хотел“ ще се проведе самостоятелното четене на чуждестранните гости на фестивала и дискусия с тях. А, по-късно в 21:00 часа, в Чешкия център започва афтърпартито на „София: Поетики” със специалното участие на почетния гост на фестивала – световноизвестният писател Юрий Андрухович.

Сред българските участници в „София: Поетики” са носителите на наградата от предходните три издания, а именно ЯRсен ВасилеВ, Стефан Иванов и Радослав Чичев. Тази година за пръв път на сцената на „София: Поетики” ще излязат и победителите от конкурса и фестивал „Малки поетики”, организиран от Студентско читалище „Св. Климент Охридски 1997“, съвместно със Сдружение „София Поетики“ Те са: Силвия Чернева и Румен Янев (споделили първото място в категория Литература) и група Mneme (победители в категорията Музика). Четенето на поетите ще се редува с музикалните изпълнения на: Павел Терзийски (вокал) & Валeнтин Геров (виола) & Петър Георгиев (китара), GhostNote (Ирландия/ Франция, Шотландия), Лоши петли, E.U.E.R.P.I. & Morebasser, Жълти стъкла, ДУБОТУР, Mr.Smiff.

Организаторите съобщават, че поради безпринципното оттегляне на основен спонсор на фестивала и принципните затруднения при неговото финансиране, Международното издание ще се проведе под мотото „ПОЕТИКИ НА КРИЗАТА“. Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община и е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата – 2019 г.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

5c7e6909e9cfd

Тимъти Снайдър: Русия е фашистка държава

Коментар на Тимъти Снайдър за „Ню Йорк Таймс“: Фашизмът никога не е бил победен като …