Начало / България / Дан Браун приел покана да посети България

Дан Браун приел покана да посети България

Дан Браун е приел поканата на българския издател Йордан Антов да посети България, съобщи novinar.bg. Това вероятно ще се случи догодина, когато американецът планира да направи обиколка на Балканите.

Известният писател е имал среща със своите европейски издатели във Флоренция – мястото на действие в новия му роман „Ад“. Италианският издателски гигант Мондадори“ е бил домакин на срещата в изискания дворец „Палацо Векио“ .

Изненада на българската делегация била, че Дан Браун не знаел нищо за православното християнство, както и за България. Авторът на „Ад” предположил, че това е малка група вярващи, но се впечатлил, когато разбрал, че става дума за близо 300 млн. православни.

От „Бард” са ангажирали отец Николай Георгиев, наскоро завърнал се от Канада, да напише на английски език информативен текст по темата, с който да разясни на писателя каква е църквата в държави като Русия, Гърция, Грузия и т. н. Текстът ще бъде изпратен на личната поща на Браун.

Свързани заглавия
Дан Браун: Искам всичко, свързано с процеса на моето писане, да остава в тайна

„Ад“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

snimka Nikoela kniga 3

Никоела Иванова: Там, където приказките свършват, трябва да започне разговор с родителите

С авторката на три красиво илюстрирани детски книжки от поредицата „Прегръдки“ – Никоела Иванова, говорим за поучителните …