Начало / Свят / Кореспонденция и ръкопис на Дейвид Фостър Уолас са продадени за 125 000 долара

Кореспонденция и ръкопис на Дейвид Фостър Уолас са продадени за 125 000 долара

Кореспонденция и ръкопис на Дейвид Фостър Уолас бяха продадени за 125 000 долара, съобщи mediabistro.com. Кореспонденцията е била от 80-те години и с професора по творческо писане Ричард Елман. Уолас е един от най-признатите писатели от американските литературни критици, така че високата сума не е изненадваща.

От „Sothebys” – аукционната къща, осъществила продажбата, заявиха, че архивът е съдържал 21 писма, 1 картичка и разказ от 41 страници, озаглавен „Little Expressionless Animals”. Всички писма обхващат 24 страници и са изпратени от аризонския университет „University of Arizona”, Ню Йорк и окръг Амхърст. Датите са между 23 септември 1985 г. и 12 ноември 1987 г.

Дейвид Фостър Уолас е американски писател и есеист роден през 1962 г. Макар да е написал едва 3 романа, последният от които недовършен, Уолас получава голямо признание от критиците. Наричан е „един от най-влиятелните и иновативни съвременни автори”. Книгата, с която е популярен, е „Infinite Jest” (Безкрайна шега). Самоубива се през 2008 г., като официалната версия е, че причината е депресията, която го мъчи близо 20 години. Продължават да текат дебати обаче, относно причината Уолас да сложи край на живота си.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Юли_1140x403-2

4 акцента на юли – книги за хладен ум и горещо сърце

Семейна история, детска книжка, криминале от голям майстор и една интересна енциклопедия – с това …