Начало / Свят / Песен на Ринго Стар ще бъде превърната в детска книга

Песен на Ринго Стар ще бъде превърната в детска книга

Песен на Ринго Стар, бивш „Бийтълс”, ще бъде превърната в детска книга, съобщи „Гардиън”. Става въпрос за „Octopus’s Garden”. Творбата, която ще отведе 5 деца на пътешествие в океана, ще бъде публикувана във Великобритания на 24 октомври, а в САЩ – през януари 2014 г.

В песента лирическият герой иска да покани своите приятели в градина, направена от октопод, където той се крие от бурята. Илюстратор ще бъде Бен Корт. Тя е написана преди 45 години, докато Стар е на почивка със своето семейство в Сардиния.  Той пише песента през 1968 г., вдъхновен от разказите за октоподите на капитан на яхта. „Тогава ми се искаше да потъна в морето за известно време. Да се откъсна от всичко”, спомня си музикантът.

„За мен е голямо удоволствие да работя с Бен Корт и „Simon & Schuster” за продължението на приключенията на „Octopus’s Garden”. Мир и любов”, заяви в съобщение до феновете Стар.

Ринго Стар е английски музикант, роден през 1940 г. Придобива световна слава като барабанист на „Бийтълс”. Заема мястото на Пийт Бест през 1962 г. Изпълнява вокалите на някои от техните песни, включително хитовете „With a Little Help from My Friends” и „Yellow Submarine”. След като бандата се разцепва, Стар продължава да прави музика и до днес. Последният му албум е от 2012 г.

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …