Начало / България / „ЛаТекст” представят трети сингъл с концерт, изложба, видео пърформанс и специален гост от САЩ

„ЛаТекст” представят трети сингъл с концерт, изложба, видео пърформанс и специален гост от САЩ

Групата за поезия и алтернативен рок „ЛаТекст” представя третия си сингъл „Париж” със специално събитие на 14 юни от 19.30 ч. в столичния клуб Neu!Berlin.

Изненадите, които бандата е подготвила за концерта, са много. LaText за първи път ще свирят полуакустично – с перкусии вместо барабани, а към групата ще се присъедини дуото Мери Адам и Мартина Панайотова (Fаmme Fatal Situation), които ще представят специална видео мултимедия по време на живото изпълнение на „Париж“.

Концертите на „ЛаТекст” са Spoken Word пърформанси, в които деликатността на поезията е съчетана със суровата енергия на алтернативния рок, с блус, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния. В тях стиховете са част от композициите, те плуват над музиката и потъват в нея, но без да бъдат изпяти.

На сцената на Neu!Berlin в петък специален гост ще бъде и известният хайку-поет и автор на хайку-романи проф. Дейвид Ланю от Ню Орлиънз, който не само ще представи поезията си с бандата, но вероятно ще се прояви и в непознато досега амплоа като изсвири и изпее свои собствени парчета.

Традиционно преди и след свиренето на живо в клуба ще звучи специалната музикална селекция – поредица от концептуални DJ сетове от членовете на LaText Петър Чухов (поезия, глас, китара), Елена Пенева (вокал, синтезатор), Иван С. Вълев (бас, глас) и Гриша Маникатов (барабани, перкусии).

Събитието ще съвпадне и с официалното закриване на изложбата Automatons с рисунки, вдъхновени от steampunk вълната, на младата художничка Силвия Или Ева.

Както и първите два, „Любовна херостратегия“ и „Само”, третият сингъл на LaText – „Париж“ – е записан в студиата Ecomonic и Fulluna Studio и смесен и мастериран от Ангел Пенчев – Ачо (ex-Клас).

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

roman-kraft-_Zua2hyvTBk-unsplash

Медийна грамотност спасява финландците от дезинформация

Постигането ѝ е въпрос на дългосрочна политика Разбирането за това как функционира света на медиите е …