Начало / Свят / „Ад” предизвика наплив от туристи във Флоренция

„Ад” предизвика наплив от туристи във Флоренция

Както се очакваше, „Ад” на Дан Браун предизвика наплив от туристи във Флоренция, съобщи smh.com.au. Припомняме, че действието в книгата се развива основно в италианския град и възпява най-значимата му фигура – средновековния творец Данте Алигиери. Активността на туризма в града беше спаднала с 5% през изминалата година, но сега има изгледи тя отново да върне своите позиции.

Гидовете в града не губят време. Вече има специални маршрути, наречени „Dan Brown Tours”, в които посетителите обикалят ключови за творчеството на писателя места.

„Има голям интерес. Туристи постоянно задават въпроси, свързани с книгата. Много хора са я чели. Целта е хората да се обогатят. Тези, които не знаят кой е Данте, кой е Бокачо, Петрарка, Макиавели, да се поинтересуват. Това е главната мисия на книгата, според мен”, казва Елисабета Франчети от тур-агенцията „ArtViva”.

Книгата вече е световен бестселър. От нейното излизане в средата на май, вече са продадени 9 милиона копия в 13 страни. В четвъртък миналата седмица произведението беше публикувано и във Франция. Книгата вече е достъпна и в българските книжарници.

Свързани заглавия
Дан Браун и неговият „Ад” от утре в книжарниците
Дан Браун: Искам всичко, свързано с процеса на моето писане, да остава в тайна

„Ад” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

234121_b

Деян Енев: „Един документ за миналото ни със силата на бомба“

„В Македония под игото. Поменик на мъчениците“ е автентичната история на едно македонско село, оставено …