Начало / България / Марин Бодаков и Тома Биков представят „Пролетта на емигрантите” в „Хеликон-България”

Марин Бодаков и Тома Биков представят „Пролетта на емигрантите” в „Хеликон-България”

На 20 май, четвъртък, от 18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-България” ще се състои премиерата на „Пролетта на емигрантите”. Романът на Калин Илиев ще представят Марин Бодаков и Тома Биков, а откъс ще чете актьорът Стефан Щерев, съобщи издателство „Сиела”.

„Приликите с действителни лица и събития в тази книга са прекалено големи, за да си позволя да се отдам предимно на художествените й качества. Те са добри до степен, че човек прочита романа на един дъх. Много обичам да чета бързо. По-важен е сюжетът. Зад прякорите на персонажите и измисленото име на територията, която обитават повечето от тях, много ясно прозират времената, които живяхме до преди няколко дни. Всъщност това е първият роман, който документира управлението на Бойко Борисов и от чисто журналистическия си опит ще споделя, че много от историите в него наистина са действителни. Чувал съм ги от няколко източника, на които вярвам“, пише Тома Биков за „Пролетта на емигрантите“.

Калин Илиев е роден през 1956 г. в Габрово. Автор е на приказки за деца и възрастни, пиеси за драматичен и куклен театър. По-известни негови заглавия са: „Ключът”, „Приказка за края”, „Приказка за обърканото царство”, „Пикльото”и „Of Границата”, „Една конска сила”, поставени на сцените на Театър на Българската армия, Театър”София”, Драматичен театър „Н.О.Масалитинов” – Пловдив, Драматичен театър „Сава Огнянов” – Русе, Централен куклен театър – София, Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово, Българска национална телевизия, книжарница „Хеликон”. Негови произведения са реализирани в редица чужди страни – Германия, Румъния, Македония, Словения, Словакия, Украйна, Австрия. Носител на наши и международни отличия за драматургия. „Последният пощальон” е първият роман на автора, спечелил конкурс на Национален център за книгата и издаден от „Фондация за българска литература” и „Издателска къща Жанет 45” . Книгата е отличена с „Априловска награда за литература – Книга на годината” за 2005 г.

„Пролетта на емигрантите” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

bivol

Перото и гласът на Северозапада ни напусна

Стоян Николов-Торлака почина на 43 „Защо, бе, Торлак, този път нищо не каза!“ – така …