Начало / България / Марин Бодаков и Тома Биков представят „Пролетта на емигрантите” в „Хеликон-България”

Марин Бодаков и Тома Биков представят „Пролетта на емигрантите” в „Хеликон-България”

На 20 май, четвъртък, от 18,30 ч в столичната книжарница „Хеликон-България” ще се състои премиерата на „Пролетта на емигрантите”. Романът на Калин Илиев ще представят Марин Бодаков и Тома Биков, а откъс ще чете актьорът Стефан Щерев, съобщи издателство „Сиела”.

„Приликите с действителни лица и събития в тази книга са прекалено големи, за да си позволя да се отдам предимно на художествените й качества. Те са добри до степен, че човек прочита романа на един дъх. Много обичам да чета бързо. По-важен е сюжетът. Зад прякорите на персонажите и измисленото име на територията, която обитават повечето от тях, много ясно прозират времената, които живяхме до преди няколко дни. Всъщност това е първият роман, който документира управлението на Бойко Борисов и от чисто журналистическия си опит ще споделя, че много от историите в него наистина са действителни. Чувал съм ги от няколко източника, на които вярвам“, пише Тома Биков за „Пролетта на емигрантите“.

Калин Илиев е роден през 1956 г. в Габрово. Автор е на приказки за деца и възрастни, пиеси за драматичен и куклен театър. По-известни негови заглавия са: „Ключът”, „Приказка за края”, „Приказка за обърканото царство”, „Пикльото”и „Of Границата”, „Една конска сила”, поставени на сцените на Театър на Българската армия, Театър”София”, Драматичен театър „Н.О.Масалитинов” – Пловдив, Драматичен театър „Сава Огнянов” – Русе, Централен куклен театър – София, Драматичен театър „Рачо Стоянов” – Габрово, Българска национална телевизия, книжарница „Хеликон”. Негови произведения са реализирани в редица чужди страни – Германия, Румъния, Македония, Словения, Словакия, Украйна, Австрия. Носител на наши и международни отличия за драматургия. „Последният пощальон” е първият роман на автора, спечелил конкурс на Национален център за книгата и издаден от „Фондация за българска литература” и „Издателска къща Жанет 45” . Книгата е отличена с „Априловска награда за литература – Книга на годината” за 2005 г.

„Пролетта на емигрантите” тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

224885_b

Танц с айсберга, който потопи „Титаник“

Алма Катсу ни представя книга, пълна с мистерии и обрати Вдъхновението за написването на “Дълбините” (изд. …