Начало / Свят / Рупърт Еверет ще чете Оскар Уайлд на деца на фестивал в Лондон

Рупърт Еверет ще чете Оскар Уайлд на деца на фестивал в Лондон

Известният английски актьор Рупърт Еверет ще чете на деца във фестивал, който ще се проведе следващия месец, съобщи thebookseller.com. Събитието започва на 13 юли на известния лондонски площад „Трафалгар”. То е част от кампанията „Get Reading” на изданието „London Evening Standard” и ще бъде под патронажа на кмета на Лондон Борис Джонсън.

Еверет ще чете Оскар Уайлд. Други известни британци също ще четат на сцена пред събрани деца, като сред избраните произведения е „Странна случка с куче през нощта” от Марк Хадън. Книгоразпространителите „Barnes & Noble” пък ще раздават безплатни е-книги. Целта е да се промотира четенето, особено сред децата.

Рупърт Еверет е английски актьор, роден през 1959 г. Той напуска училище на 16 години, за да стане актьор. В началото, за да се издържа, работи известно време като жиголо. В началото на 80-те години кариерата му потръгва. Снимал се е във филми като „Another Country”, „Удобни непознати”, „Сватбата на най-добрия ми приятел”, „Хрониките на Нарния: Лъвът, Вещицата и Дрешникът” и др. Написал е и няколко книги. В романа „Hello, Darling, Are You Working?” си признава, че е гей.

Свързани заглавия
Кметът на Лондон открива нов фестивал, посветен на четенето
Рупърт Еверет спечели „Sheridan Morley Prize”
Рупърт Еверет ще публикува продължението на мемоарите си
Актьорът Рупърт Еверет ще режисира филм за Оскар Уайлд

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

файл за изтегляне

Четворката на юни

С настъпващото лято и емоциите постепенно се нажежават Как например германка, расла в Бавария, може …