Начало / Свят / Актьорът Рупърт Еверет ще режисира филм за Оскар Уайлд

Актьорът Рупърт Еверет ще режисира филм за Оскар Уайлд

Британският актьор Рупърт Еверет ще направи дебюта си като режисьор с биографичен филм за световноизвестния ирландски писател Оскар Уайлд, в който ще играе и Колин Фърт, съобщи dnevnik.bg, позовавайки се на Би Би Си.

Филмът по сценарий пак на Еверет („Сватбата на най-добрия ми приятел“, „Идеалният мъж“ и „Шрек 2“) ще проследи последните дни от живота на автора и ще носи заглавието „Щастливият принц“ (The Happy Prince).

Актьорът, който ще изпълнява длъжността режисьор и сценарист, ще се включи и в актьорския състав в главната роля, а британският актьор Колин Фърт ще се превъплъти в приятеля на писателя Реджиналд Търнър. Очаква се „Щастливият принц“ да включва както трагични, така и комични елементи от живота на Уайлд, допълва британската медия.

Историята за живота на Оскар Уайлд не е първата, която ще срещне двамата актьори на един екран. През 1999 г. Еверет и Фърт заедно се появяват в адаптацията на „Идеалният мъж“ (An Ideal Husband) и през 2002 г. в „Колко е важно да бъдеш сериозен“ (The Importance of Being Earnest

Сред други актьори, които ще участват в снимките, насрочени за 2013., са Емили Уотсън, Том Уилкинсън и Едуард Фокс.

Книги от Уайлд тук

Прочетете още

717bd38a-8921-42b8-8152-92dd06ce00b8

„Пробуждането“ на Стойчо Керев – лек срещу безразличието

Заглавие, което разбулва тайни и предсказва бъдещето Третата книга на популярния наш журналист, а вече …