Начало / Свят / Джеймс Ролинс с нов роман

Джеймс Ролинс с нов роман

Нов роман от Джеймс Ролинс ще бъде публикуван в края на този месец, съобщи „USA Today”. Творбата е със заглавие „The Eye of God”. Тя ще бъде на американския книжен пазар от 25 юни. Книгата е от поредицата „Sigma Force” и е 432 страници. Издателство е „William Morrow”.

В новата си книга Ролинс представя апокалиптична визия за бъдещето, предсказана далеч в миналото. В джунглите на Монголия се разбива изследователски спътник. Това провокира търсенето на ценния товар, който е секретен – физично изследване на тъмна енергия, която може да опустоши източното крайбрежие на САЩ. В същото време във Ватикана пристигат два артефакта – череп с древни символи и книга, подвързана с човешка кожа. ДНК тестовете доказват, че и кожата и черепа са били притежание на легендарния пълководец и владетел Чингис Хан.

Командир Грей Пиърс трябва да разшифрова истината зад краха на Римската империя, да разкрие мистерия, която датира още от раждането на християнството и да неутрализира оръжие, което може да определи съдбата на човечеството.

Джеймс Ролинс е псевдоним на американския писател Джеймс Чайковски, роден през 1961 г. Публикувал е и като Джеймс Клемънс. Преди да стане автор „на пълен работен ден”, се е занимавал с ветеринарна медицина. Също така е и професионален водолаз. Казва, че черпи вдъхновение от Жул Верн, Хърбърт Уелс, Едгар Бъроуз, Франк Баум и К. С. Луис. Много негови книги са преведени на български, сред които “Кръвна линия”, „Дяволската колония”, “Олтарът на рая”, “Ключът на Страшния съд” и др.

Книги от Джеймс Ролинс тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

future-library-870x507

Библиотеката на бъдещето получи нови творби

Проектът е с крайна дата през 2113-а Създателка на Библиотеката на бъдещето е Кейти Патерсън. …