Начало / Свят / Излиза биография на бащата на британския ПР

Излиза биография на бащата на британския ПР

Биографична книга за сър Базил Кларк – бащата на ПР-а в Обединеното кралство, предстои да излезе на книжния пазар, съобщи „Гардиън”. Книгата е със заглавие „From the Frontline: The Extraordinary Life of Sir Basil Clarke”, а автор е Ричард Евънс, академик и журналист. Творбата ще излезе на 14 юни, а издателство е „Spellmount Publishers”. Тя ще бъде 240 страници.

Сър Базил Кларк започва кариерата си като кореспондент по време на Първата световна война. Той пренебрегва забраната за присъствие на  репортери на местата на военни действия и в един момент е един от двамата журналисти на фронтовата линия. Отразява битката при Сома (една от най-мащабните и скъпоструващи битки по време на Първата световна война), като дори открито напада британското правителство, че „подхранва” силите на германците, като не укрепва своя флот.

Кларк е първият британски служител в сферата на връзки с обществеността. Той основава първата ПР агенция в Обединеното кралство през 1924 г. Неговата дейност включва и британска пропаганда по време на войната на независимост с Ирландия.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

while-justice-sleeps-1620661073

Отхвърлена от издателите книга стана бестселър

Политическият трилър влезе сред най-четените на „Ню Йорк Таймс” While Justice Sleeps е дело на …