Начало / България / Наградените от първия национален конкурс “Носители на просвета 2013”

Наградените от първия национален конкурс “Носители на просвета 2013”

Нено Ненов от УНСС, Ирина Петрова от Лесотехническия университет и Мария Николова от СУ „Св. Климент Охридски” са първите победители от националния конкурс “Носители на просвета 2013” в категория „Есе”. Те получиха своите грамоти от министъра на образованието проф. Анелия Клисарова на церемония в столичната книжарница „Хеликон-България” вечерта на 4 юни. Отличените студенти бяха наградени и от книжарници „Хеликон” с ваучери за книги.

Конкурсът е  организиран от Националното представителство на студентските съвети (НПСС). Това е първото му издание и е по случай 200-годишнината от първото честване на празника на делото на светите братя Кирил и Методий по българските земи.

В категориите „Twitter – съобщение” и „Снимка” са отличени Петър Тановски от НБУ, Мария Стратиева от Медицинския институт в Пловдив и Иванка Тодорова от Икономическия университет във Варна. В категорията „Аз – носител на просвета” грамоти и отличителни знаци получиха проектите на студенти от „Проф. д-р Асен Златаров” за „Моята рецепта за успех”, Аисек Варна за „Зелена светлина” и доброволците от Лидерска академия Глоу.

За особени заслуги в областта на българската култура с наградата „Те – носители на просвета” бяха отличени: поетът Найден Вълчев, автор на текста на легендарната песен „Една българска роза”; Стефка Берова –  певица и актриса;  Михаил Белчев – поет, композитор и певец.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

226478_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (3 май – 9 май)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Глина от Виктория Бешлийска 2. Живот в скалите от Мария Лалева 3. …