Начало / Свят / Франк Лампард подкрепя четенето сред децата

Франк Лампард подкрепя четенето сред децата

Футболистът на „Челси” Франк Лампард стана патрон на иницативата „Summer Reading Challenge”, съобщи  thebookseller.com. Тя е организирана от независимата благотворителна организация „The Reading Agency”, която поощрява четенето в Обединеното кралство. Целта на инициативата е да накара 750 000 деца на възраст между 4 и 11-годишна възраст да прочетат поне по 6 книги по време на лятната ваканция.

Английският национал ще дебютира и като писател през юни. Тогава ще излезе първата му книга – „Frankie’s Magic Football: Frankie vs the Pirate Pillagers”. Творбата вече е в списъка на препоръчани четива в „Summer Reading Challenge”.

Лампард заяви:

„Четенето с моите деца е много важно за мен и чудесен начин, чрез който да прекарвам време със семейството си. Изследваме магически светове с помощта на книги и приказки. Надявам се, че много момчета и момичета ще бъдат вдъхновени от предизвикателството на „The Reading Agency” и ще се насладят на брилятните книги, достъпни в местните библиотеки”.

Франк Лампард е английски футболист, роден през 1978 г. Той започва кариерата си в „Уест Хям”, но направи име в „Челси”, където играе от 2001 г. насам. Лампард играе на поста атакуващ полузащитник. Редовно играе и за националния отбор на родината си, като има 26 гола в 93 мача за Англия.

Свързани заглавия
Футболистът Франк Лампард ще пише детски книги

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Юли_1140x403-2

4 акцента на юли – книги за хладен ум и горещо сърце

Семейна история, детска книжка, криминале от голям майстор и една интересна енциклопедия – с това …