Начало / Свят / Футболистът Франк Лампард ще пише детски книги

Футболистът Франк Лампард ще пише детски книги

Футболистът на „Челси” Франк Лампард ще пише поредица детски книги, съобщи британският „Телеграф”. Той подписа договор с издателството „Publishers Little Brown” за серия, озаглавена „Frankie’s Magic Football”. Тя ще бъде предназначена за читатели над 5-годишна възраст.

Първата книга, „Frankie Versus The Pirate Pillagers”, ще излезе през юни. До края на годината ще излязат още 2 книжки, последвани от последните 2 части през 2014 г. Повествованието ще разказва за приключенията на ученик на име Франки, неговите приятели, тяхната любов към футбола и кучето Макс.

Лампард, един от най-образованите футболисти, заяви:

„Идеята за „Frankie and his Magic Football” ми хрумна, докато четях приказки на моите деца. Спортът и четенето са най-важните неща в моя дом, затова реших да напиша свои собствени истории за приключения и футбол. Персонажите са базирани отчасти на съотборници, с които съм играл през годините. Много се радвам, че не само децата ми, но и издателството хареса произведенията ми”.

Франк Лампард е английски футболист, роден през 1978 г. Той започва кариерата си в „Уест Хям”, но направи име в „Челси”, където играе от 2001 г. насам. Лампард играе на поста атакуващ полузащитник. Редовно играе и за националния отбор на родината си, като има 26 гола в 93 мача за Англия.

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …