Начало / Свят / Хелън Филдинг разкри заглавието на новия роман за Бриджит Джоунс

Хелън Филдинг разкри заглавието на новия роман за Бриджит Джоунс

Хелън Филдинг – създателката на Бриджит Джоунс,  разкри заглавието на новата книга за самотната и отчаяна от любовта героиня. То е „Вridget Jones: Mad About The Boy” („Бриджит Джоунс: Луда по момчето“), съобщи британският „Индипендънт”. Произведението ще бъде в книжарниците в Обединеното кралство от 10 октомври тази година.

От издателство „Jonathan Cape” заявиха, че Бриджит вече е по-възрастна. Тя продължава да си води дневник, както и да изпитва проблеми във взаимоотношенията си със силния пол. Объркана е от интернет и социалните мрежи „Фейсбук” и „Туитър”. Двамата мъже, между които се луташе Бриджит – Даниъл Клевър и Марк Дарси – отново имат роля в романа. Дали тя е основна обаче, както преди, Филдинг отказа да коментира.

До момента са публикувани  две книги за Бриджит Джоунс – „Дневникът на Бриджит Джоунс” и „Бриджит Джоунс на ръба на разума”. Те са продадени в над 15 милиона копия в цял свят, не и без помощта на вдъхновението от филмите с Рене Зелуегър, Колин Фърт и Хю Грант. Последната книга излезе преди 14 години.

На въпрос защо е била толкова дълга паузата, 54-годишната Филдинг отговоря:

 „Някак загубих гласа си за Бриджит за дълго време след непредвидения успех с първите две книги. Беше много лесно да продължа да пиша и това ме накара да се чувствам неудобно и да се съмнявам в себе си. Миналата пролет открих, че има нови неща, които искам да кажа. Неща, които не са били така актуални последния път, когато писах – имейли, смс-и, социални мрежи. Идеята е за нова фаза в нейния живот”.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …

Един коментар

  1. от предишния, тъй като щеше да е тежка задача да подредя предпочитанията си в обединен Топ 100. А и явно съм заявил, че няма да правя корекции. Затова без повече приказки ви представям новите Топ 50 романтични комедии.