Начало / България / Ицхак Финци ще бъде специален гост на премиерата на „Шлеп в пустинята“

Ицхак Финци ще бъде специален гост на премиерата на „Шлеп в пустинята“

„Шлеп в пустинята“ на Людмил Тодоров ще бъде представена на 29 май от 19 ч в столичната галерия „Credo Bonum” (ул. Славянска 2).
На премиерата ще присъстват  актьорът Ицхак Финци, писателят Деян Енев и издателя Божана Апостолова.

Людмил Тодоров в български актьор, сценарист и режисьор. Завършил е режисура в класа на Георги Дюлгеров и Младен Киселов. Награждаван е на международни филмови фестивали в Торино (1990, за филма „Любовното лято на един льохман“), Солун (1996, за филма „Приятелите на Емилия“) и София (2002, за филма „Емигранти“). Автор е на книгите „Да изгубиш Мечо Пух“, сборник с разкази (1988), „Хроника на една любов“, роман (1993), „Хроника на едно пропадане“, роман (2002) и „Разкази“ (2012, Издателство Жанет 45)

ОТЗИВИ

„Шлеп в пустинята“ е кратка книга, 150 стандартни страници, но е чист спирт – всеки може да го пие толкова разреден, колкото обича (може и неразреден). Проблематиката е дълбока, яка, и се чете на един дъх.

„Разказвачът Людмил Тодоров не извръща глава от човешката нищета, която отказваме да видим. С класическа мощ той регистрира моралната неловкост на нашето време. Показва ни разпада на истината. Убеждава ни в сложността на тривиалното. Разбира ни. Без да обвинява никого. Но и без да прости.“
Марин Бодаков

Свързани заглавия
„Шлеп в пустинята“ от Людмил Тодоров (ревю)

„Шлеп в пустинята“  тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

Danzel R (2)

Дензъл Ребеловски: Повечето мъже са приели социалния образ на корави типове

Той е от вечните експериментатори на поколението Y, родени през 80-те и умее да се …