Начало / Свят / Филм, ТВ шоу и книга ще разбулват мита Селинджър

Филм, ТВ шоу и книга ще разбулват мита Селинджър

Документален филм ще се опита да разкрие тайните на живота и творчеството на Джеръм Селинджър, съобщи „Гардиън”. Авторът на „Спасителят в ръжта” беше известен като особняк и живя като отшелник  до смъртта си през януари 2010 г. на 91 години.

Филмът се казва просто „Селинджър” и е на Шейн Салерно, който е сценарист, режисьор и продуцент. Салерно е сценаристът на блокбастъра „Пришълецът срещу хищника: реквием и армагедон”.

Екипът на Салерно разкрива, че работи и върху ТВ шоу, базирано на документалния филм, както и че са сключили сделка със „Саймън и Шустър” за издаване на книга със заглавие „Личната война на Дж.Д.Селинджър”.

Самият Салерно не дава интервюта и това засилва спекулациите по новите му проекти. „Гардиън” цитира репликата му, че „митът за Селинджър, за който хората са чели и на който са вярвали 60 години, е твърде чист, за да бъде публикуван, и твърде чувствителен, за да бъде пипан”.

Писателят напуска сцената през 1951 г., когато публикува романа си, който го прави богат и известен. От Ню Йорк той се пренася в Ню Хампшир. Последната му творба е публикувана през 1965 г., а последното си интервю е дал през 1980 г.

Книгите на Селинджър тук

Прочетете още

Obrázek WhatsApp, 2024-04 v 16.55.13_0fc84097

Новото хапче за смях „Тото“

Действа безотказно при малки и големи Новите книжки на френския комикс вече ни радват – …