Начало / Свят / Музей на Едгар Алън По отваря отново

Музей на Едгар Алън По отваря отново

Къщата музей на Едгар Алън По в Балтимор ще отвори врати отново, съобщи huffingtonpost.com. Това ще се случи на 4 октомври тази година. Организацията, която е съставила план за печеливша работа на музея, е „Poe Baltimore”. В началото той ще работи само през уикендите, до пролетта на 2014 г. Тогава работното време ще бъде увеличено.

В музея гид ще разказва историята на известния поет и живота му в Балтимор, както и историята на самата къща. Входът ще гарантира и подробна разходка из имота. Планира се и там да се провеждат различни изложби, посветени на По.

По е смятан за един от пионерите в жанровете ужаси и мистерия. Той е живял в този дом със своята леля и братовчедка през 30-те години на ХІХ век. Много години по-късно къщата се превръща в музей. Той обаче затвори врати в края на септември 2012 г., защото градските власти прецениха, че бюджетът за неговото функциониране, 85 000 долара годишно, е прекалено голям. Много скоро след това беше формирана групировката „Poe Baltimore”, която представи план за успешна работа на къщата-музей.  Той беше одобрен още в края на миналата година.

„Ще се опитаме да запазим духа на По колкото се може по-добре. За да може като влезеш, да го почувстваш. Не мисля, че ще шокираме хората, особено тези, които вече са посещавали тази къща. Не се опитваме да направим нещо ново, а да продължим традицията”, коментира Ан Бартън Браун, която е един от наетите консултанти в музея.

Свързани заглавия
Музей на Едгар Алън По остава без финансиране

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

33564319-9daa-49c9-be38-80bdaff90944_1920x1080

Салман Рушди се бори за живота си след ужасяващо нападение

Спасителната операция продължи шест часа Известният писател беше намушкан с нож от 24-годишен нападател. Припомняме, …