Начало / България / Фандъкова подари „Сердика е моят Рим” на Марио Варгас Льоса

Фандъкова подари „Сердика е моят Рим” на Марио Варгас Льоса

Кметът на София подари на Марио Варгас Льоса книгата „Сердика е моят Рим”, която разкрива хилядолетната история на българската столица, наречена от император Константин Велики моят Рим, съобщи focus-news.net. Фандъкова подчерта, че културното и историческо богатство на града е забележително .

„С пожелание за успех на кмета Йорданка Фандъкова и благодарност за гостоприемството.” – написа Варгас Льоса на един от романите си преведени на български – „Литума в Андите”.

Днес писателят посети посети паметника на ЮНЕСКО – Боянската църква, както и Националния исторически музей, а утре ще разгледа археологическите разкопки „Западна порта”, както и базиликата „Света София” и подземния музей.

Пристигането на Варгас Льоса в София става с подкрепата на испанското посолство и е по покана на СУ „Св. Климент Охридски” за удостояване му  с титлата Доктор хонорис кауза.

Утре, 18 май, от 10 ч писателят ще посети представянето на уникалната графична серия екслибриси, вдъхновени от неговото творчеството. Те са експонирани в пространството на института „Сервантес”. Екслибрисите, включени в колекцията, са отличени с награди в студентски конкурс, обявен в Националната художествена академия – София и СУ „Св. Климент Охридски”.

„Сердика е моят Рим/ Serdica is my Rome“ тук

Книгите на Марио Варгас Льоса тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

1659308942971

Екзотичен остров търси спешно книжар

Единственото условие е да ходи бос Луксозен курорт, разположен на необитаем остров от Малдивите, търси …