На фокус
Начало / Свят / Читатели заплашват Шарлейн Харис заради края на поредица за Суки Стакхаус

Читатели заплашват Шарлейн Харис заради края на поредица за Суки Стакхаус

Читатели отправиха многобройни заплахи към писателката Шарлейн Харис, съобщи „Гардиън”. Причината е начина, по който приключва последната й книга от поредицата за Суки Стакхаус – телепатична сервитьорка. В края на финалната книга от серията „Dead Ever After”, която излезе на 7 май, Суки прави своя романтичен избор, който обаче не съвпада с мнението на читателите.

Затова, вълна от недоволство се издигна срещу Харис. В „Амазон”, сайтът за ревюта „Goodreads” и „Фейсбук” профилът на авторката фенове изразиха разочарованието си от избора, който е направила главната героиня. Някои заплашиха да разрушат къщата на Харис, други обявиха, че са отменили поръчката си на книгата, а трети дори твърдят, че ще посегнат на собствения си живот.

Писателката заяви, че дори е получила анонимни смъртни заплахи. Тя каза още:

 „Аз написах най-доброто, но което съм способна. Разочароващо е, че има хора, които се бунтуват толкова на моя избор относно персонажи, за които пиша толкова години. Все пак се надявам да има и такива, които да харесат книгата и да се насладят на приключенията на Суки”.

Шарлейн Харис е американска писателка, родена през 1951 г. Тя е най-известна с вампирската си фентъзи поредица с главна героиня Суки Стакхаус. Първите 5 книги от нея са преведени на български език.

Книги от Шарлейн Харис тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

vfzhgfhgyg-800x445

Теодора Колева: Човек говори тогава, когато има какво да каже

Изключителен роман по действителен случай е „Мъжете в живота на А.“ Поканихме неговата авторка Теодора Колева, бивш …